Menu
empty

Een fysieke & mentale uitdaging én gelegenheid om te ontspannen, dat zijn de yogalessen van Rani.

Health is wealth, peace of mind is happiness, yoga shows the way!

Het eerste boek over yoga werd zo’n 2500 jaar geleden door Pantanjali geschreven. Het is het boek van de Yoga Sutra’s. Hij beschrijft yoga als zijnde chitta-vrtti-nirodha, hetgeen zoveel betekent als “het stilleggen van de wervelingen van de geest”. De naam Yoga komt van het Sanskrietwoord “Yuj”, dat vertaald kan worden als “verenigen” “samenbrengen” of “verbinden”. Bron: Wikipedia

Sivananda-yoga

Tijdens een les van 1 tot 1,5 uur is er aandacht voor ademhalingsoefeningen (pranayama), fysieke houdingen (asanas) en ontspanning, gebaseerd op de Sivananda flow. De focus ligt op het ervaren van spanning en ontspanning in het lichaam en op de ademhaling. Maar ook het intensieve karakter van sivananda-yoga in de vorm van een fysieke work-out vormt een uitdaging voor zowel beginnende en gevorderde yogi’s en yogini’s.

Bij sivananda-yoga staan vijf punten centraal:

  • juiste ademhaling
  • juiste lichaamsbeweging
  • juiste ontspanning
  • juist dieet
  • positief denken en meditatie

Hatha-yoga

Tijdens een les van 1 tot 1,5 uur is er aandacht voor ademhaling en ontspanning. Deze rustige les is voor ieder niveau toegankelijk. Hatha-yoga is een goede aanvulling op andere fysieke work-outs, zoals sivananda-, ashtanga vinyasa- en poweryoga, hardlopen, fietsen, en tennis. De lessen hatha-yoga zijn iedere week verschillend en altijd gebaseerd op de basishoudingen van diverse yogastromingen.

 

Anderen zochten op:
Sivananda yoga, Hatha yoga, Sivananda yoga Leiden, Sivananda yoga Den Haag, Yoga Leiden, Yoga Den Haag, Yoga coaching, Coaching Leiden, Coaching Den Haag, Yoga workshops.